Piftie De Curcan

loading...

Piftie de curcan

Un preparat ușor de făcut chiar și de un începător în bucătărie, doar că necesită timp de fierbere și închegare.

Am avut 2 aripi întregi de curcan bio,crescut în „Ferma lu’ tăticu”, unul din multele daruri primite de la Lena,o prietenă tare drăguță,cunoscută întâi pe Facebook,apoi real,cu o familie minunată.

Le-am spălat bine și uitat după vreun fulgușor 🙂 ,apoi pus într-o oală și apă ,cât să acopere carnea,cu 2-3 degete și o linguriță de sare.

După ce a dat în clocot, luăm spuma formată,până rămâne clara toată zeama,apoi acoperim cu capac și fierbem la foc mic ,până aproape se desprinde de pe oase.

Se adaugă 1 ceapă curățată(întreagă),1 morcov,1/2 păstârnac, 1 felie de țelină,4-5 căței de usturoi,2 foi dafin,8-10 boabe piper (în ultimele 20 min)

Când carnea și legumele sunt gata fierte,se scot într-un vas,iar în zeama rămasă,se mai adaugă 2-3 căței de usturoi zdrobiți și sare (după gust),lăsând 2-3 clocote

Se pregătește o caserolă ,se așează pe fund frunze de pătrunjel verde, felii de morcov și păstârnac și bucațele din carnea desozată

Zeama rămasă se strecoară de 2-3 ori printr-o sită fină,apoi se toarnă ușor peste carne,dând totul la frigider până se încheagă (de preferat peste noapte)

Piftie de curcan

A doua zi se răstoarnă pe un platou și se servește după plac

Piftie de curcan

Altă tură de piftie din aripi de curcan, cumpărate

                  Bon appétit !!!
Curcan La Cuptor 
Pilaf De Țară
(Visited 364 times, 1 visits today)
loading...
Comentează și tu!