Rulouri Si Cornete Homemade

loading...
Rulouri Si Cornete Homemade
Rulouri Si Cornete Homemade – Din mulțimea de forme de prăjituri,îmi lipseau cele de rulouri.Cornete am unele mai mititele , cumpărate dar as fi vrut ceva mai măricele.
Si tot vizionând pe youtube filmulete ,cum să-ți confecționezi singur forme,am văzut ca se folosește foaie de aluminiu la metru…pe care eu n-am achizitionat-o,momentan. Dar,intr-o zi ,comentând la un post ,una din fete, Olanuta Alexandra,mi-a sugerat ca idee,dozele de bere.Si cum p-aici berea se găsește in general la doze ( nu exista la bidoane de plastic) ,am strâns vreo câteva zile dozele după ce au fost consumate( de unii,alții..) si m-am apucat de treaba :).
Rulouri Si Cornete Homemade1
Întâi am tăiat capetele dozelor,am aplatizat si am tăiat cu foarfeca ,de-o parte si de cealaltă,rezultând 2 foi.( deci,dintr-o doza am făcut 2 rulouri)
Pentru rulouri,am luat fiecare foaie si am îndoit o margine spre interior si una spre exterior,apoi le-am îmbinat si am presat bine cu degetele.(daca vi se pare ca nu-s suficient de presate,ajutati-va de un capsator cu agrafe ,la fiecare capăt – eu n-am folosit) După ce am presat bine,am înfășurat imediat ruloul,in bucăți de hârtie de copt,(tăiate in prealabil mai lungi ) si am băgat surplusul in interiorul capetelor,rotind după deget ca sa fie cat mai fix

ATENTIE mare ,se umbla foarte ușor si cu multa grija ,pentru ca sunt foarte tăioase !!!
Rulouri Si Cornete Homemade2Pentru cornete,am tăiat foile cam pătrate,am dat un colt după deget,exact ca la cornetul de hârtie si am capsat in margine sus,unde se petrec foile,in momentul când am obținut forma de cornet. Apoi la vârf ,am folosit un patent,presând puțin si întors din vârf. Am tăiat pătrate mari de hârtie de copt si le-am înfășurat cu grija,am băgat surplusul in interior si la vârf am răsucit puțin ,sa fie fixa hârtia.
Le-am si probat ,executand niste apetisante rulouri cu crema alba si rulouri cu ciocolata,care au dispărut numaidecât din tava 🙂
**daca priviti pozele cu atenție,veți înțelege mai ușor aceasta tehnica 🙂
Cum vopsim ouăle cu mătase naturală
(Visited 11.611 times, 1 visits today)
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulouri Si Cornete Homemade
Publicat Pe:
Timp Preparare:
Voturi :
2.51star1star1stargraygray Based on 15 Review(s)
loading...
Comentează și tu!