Tartă Cu Ferrero Rocher

loading...

Tartă cu fererro rocher

Aseară o venit omu’ din deplasare și ar fii mâncat ceva dulce dar făcut rapid..deschid frigiderul : „ce-avem noi aici ? ” și inspectez..văd frișcă ,aluat de tarte și sos caramel..hmm..închid și gândim..văd pe masă cutia cu bomboane f.rocher..ding !!!

Până s-o făcut el fresh după lung drum ce l-o făcut și cât am stat la un pahar de vorbă ,desertul fu gata ,la timp după ce-a servit cina 

Tartă cu ferrero rocher

Ingrediente 

  • 1 buc aluat tarte (cumpărat)
  • 300 g bomboane ferrero rocher
  • 400 ml smântână lichidă 30%
  • Sos caramel pentru decor

Mod de preparare 

Se scoate aluatul din frigider și se lasă vreo 10 min la temperatura camerei.Se unge forma de tartă cu unt ,se pune aluatul și se dantelează pe margine,cu ajutorul degetelor. 

Aluat nisipos de tarte cumpărat

Se înțeapă fundul cu o furculiță/scobitoare din loc în loc (ca să nu se umfle) și se coace în cuptorul preîncălzit la 180° ,cam 15-20 min ,până se rumenește ușor

Se mixează smântâna foarte rece(eventual ținutà la congelator vreo 15 min), întâi la viteză mică ,apoi maxim până obținem o frișcă consistentă.

Se mărunțesc bomboanele grosier (cu ajutorul unui roboțel-tocător sau puse intr-o pungă și zdrobite cu sucitorul) apoi se amestecă cu frișca (cu o spatulă)

Se umple tarta ,se decorează cu sos caramel și bomboane apoi se dă la rece 2-3 h înainte de servire 

Tartă cu ferrero rocher

Simplu și gustos !!! Și fără zahăr …dar non dietă cu atâtea calorii de la bomboane :))

                        Bon appétit  !!!

Chec Cu Condimente
Bomboane De Kiwi
(Visited 140 times, 1 visits today)
loading...
Comentează și tu!