Piept De Porc La Cuptor Cu Bere

loading...

A venit fiimea de la cumpărături și printre altele a luat o bucată frumoasă de piept de porc, împănată .Și cum aveam o grămadă de treabă, m-am gândit că la cuptor e cea mai ușoară variantă, să nu stau să bibilesc la ea.

Am luat bucata de carne(aprox 1,800 kg) și am pus-o într-o tavă încăpătoare cu șoriciul în sus, crestându-l ușor cu un cuțit bine ascuțit . Am presărat sare ( să intre și printre tăieturi) , piper mozaic măcinat proaspăt, ierburi de Provence, boia dulce.

Am întors carnea cu șoriciul în jos și am presărat aceleași condimente, am adăugat în tavă 1 doză de bere (500ml) ,2-3 foi dafin și 3-4 căței de usturoi cu coajă, zdrobiți cu lama unui cuțit, pentru a da aromă preparatului.

Am acoperit bine cu folie de aluminiu, băgat în cuptorul preîncălzit la 180° și lăsat 2 ore. După acest timp am scos folia ,uns pe deasupra cu sosul din tavă, întoarsă bucata de carne cu șoriciul în sus și lăsat vreo 15-20 min pentru rumenit . Se scoate din cuptor, se lasă 10 min repaus apoi se taie porții, servite cu garnitură la alegere ( eu am ales conopidă la borcan )

Delicioasă și suculentă…se topește în gură !!!

                  Bon appétit !!!!
Conopidă Umplută
Ficăței De Pui Trași La Tigaie
(Visited 787 times, 1 visits today)
loading...
Comentează și tu!