Înghețată Cu Nutella

loading...
Alt sortiment de înghețată, pe care l-am incercat azi, este Înghețată Cu Nutella, jucând puțin cu frișca pusă pe margini, ca să iasă in straturi :).

Rețeta este inspirată, tot de la Cerasela dar eu va scriu ce și cum am folosit eu.
Ca să termin și mai repede de făcut, am lucrat la 2 aparate :))

image

Am pus 6 albușuri cu un praf de sare, la robot și le-am lăsat la viteză medie (punctul 4 la mine) să se spumeze,apoi am turnat în fir subțire, siropul fierbinte (200g zahăr+50ml apă+2vanilate ,totul fiert cam 5 min ,pe foc mic) și am lăsat până a rezultat o spumă tare, ca bezeaua,la care am adăugat 1 lingură cu vârf de Nutella.
În timpul ăsta, am mixat 600 ml frișcă lichidă 30 %, foarte rece, până s-a întărit și am adăugat pe rând 2 linguri zahăr pudră
Am adăugat în spuma de albușuri, un bol de „cereale”(aveam cumpărate niște miniclătite îmbrăcate în ciocolată,care nu le-au plăcut alor mei și se cam uscaseră iar eu le-am fărâmițat si folosit la înghețată pentru că arătau ca niște fulgi crocanți de ciocolată..sau ca foi de napolitane glazurate, mai exact)

image

Cum spuneam, am amestecat spuma cu aceste „cereale”, apoi cu frișca bătută (oprind 2-3 lg pt decor si pusă într-o pungă tăiată la un colț) , amestecând ușor cu telul de silicon (ca să rămână pufoasă).
Am pus în caserole(rezultă peste 2,500kg), în straturi,  cu frișca bătută pe margine, folosind punga.

image

și am bagat în congelator 4-5 ore apoi am servit simplă sau cu alte sortimente

Înghețată Cu Nutella

Dacă vă place această rețetă , vă invit s-o apreciați,distribuiți sau s-o comentați chiar aici pe blog,pentru că aici comentariile nu se pierd și pot fi utile și altor vizitatori.Dacă ați încercat rețeta puteți atașa și o fotografie cu rezultatul ,la comentariul dumneavoastră! Spor la gătit și Poftă Bună !

Înghețată Cu Sos De Căpșuni
Înghețată Cu Zmeură
(Visited 279 times, 1 visits today)
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Înghețată Cu Nutella
Publicat Pe:
Timp Preparare:
Voturi :
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
loading...
Comentează și tu!