loading...
De vreo 2 ani,nu-mi lipsește acest sirop din casă și îl prepar imediat cum se termină,iar acum a sosit momentul să împărtășesc cu voi această minunată rețetă,care de altfel,se găsește pe tot internetul 🙂
După ce am citit pe ici,colo,am aflat că
ghimbirul este un medicament bun pentru anotimpul rece,contra răcelilor și altor boli,stimulează transpirația,ajută la eliminarea toxinelor,calmează iritația gâtului,tusea și stomacul deranjat,reduce inflamațiile și durerile,alungă amețeala,greața(mai ales femeilor gravide și bolnavilor de cancer care fac chimioterapie) și transpirațiile reci.
Ghimbirul este un remediu bun pentru dureri articulare,musculare,dureri de cap,indigestie și luptă în combaterea cancerului,diabetului,infecțiilor bacteriene și a ficatului gras.
Mierea este un bun antibacterian, luptă împotriva infecțiilor,reduce febra,are proprietăți antioxidante,antivirale,antiinflamatoare și anti-tumorale.
Sucul de lămâie este antiseptic și digestiv,stimulează imunitatea,conține vitamina C, calciu,magneziu și bioflavonoide.
Avem nevoie de un borcan de sticlă gol(800-1000g)
1 rădăcină proaspătă de ghimbir(130-150g)
1 lămâie mare ,bio(sau 2 mici)
1 borcan cu miere (500g)
Se pun în borcanul curat,straturi alternative de felii de lămâie și felii de ghimbir (curățat de coajă) apoi se toarnă deasupra,mierea.
**dacă nu aveți lămâi bio,netratate,atunci le spălați bine cu bicarbonat și oțet ,pentru înlăturarea chimicalelor
** opțional, se pot intercala și câteva frunze de mentă
Se închide borcanul și se lasă la macerat câteva zile(eu las 7 ), agitând zilnic borcanul.Vom observa cum se transformă într-un sirop ,care va rezista mult timp la frigider.
Se poate lua câte 1 linguriță ,ca atare,dimineața pe stomacul gol sau se poate adăuga în apă caldă, ca ceai(de obicei iarna), ori în apă rece ,ca limonadă(mai ales vara)
Bon appétit !!!!
(Visited 1.766 times, 1 visits today)
loading...
No Responses