Sirop De Mentă

loading...

Sirop De Mentă

Îmi place foarte mult menta și o folosesc atât naturală, la decorul deserturilor, limonade sau ceaiuri, cât și preparată in diverse siropuri, sosuri sau jeleuri.Iubesc gustul ei ,uneori chiar și in mâncăruri și ador culoarea verde, culoare care o are natural, dar preparată termic, oricâtă cantitate am pune, nu rezultă decât ajutată de puțin colorant alimentar (culoarea de bază fiind de un galben inchis spre coniac)
Așa că m-am ajutat si eu de câteva picături de colorant, pentru a ma bucura de acel verde smarald si care se vede atât de frumos la decorul deserturilor.

Acest Sirop De Mentă se poate servi cu apă minerală sau in diferite combinații ale băuturilor răcoritoare ,cât și in compoziția deserturilor sau decorul lor.

Ingrediente Sirop De Mentă

  • 150 g frunze proaspete de mentă
  • 5 linguri zeamă de lămâie
  • 3 L apă
  • 2,400 kg zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • Câteva picături colorant verde (optional)

image

Mod de preparare Sirop De Mentă
1.Se curăță frunzele de pe tulpină, se cântăresc, se spală si se scurg bine
2.Se masează cu zeama de lămâie apoi se pun la fiert cu apa măsurată
3.Se fierbe cam 15-20 min, se acoperă si se lasă 30 min la infuzat apoi se strecoară (se storc bine si frunzele de zeamă)
4.Se pune la fiert apa mentolată cu zahărul(eu măsor 800g zahăr/1L apă) și vanilatul și se fierbe până obținem consistența dorită(testez pe o farfurioară foarte rece, dacă se întăresc repede,  picăturile puse)
5.Se adaugă colorantul (opțional ) , se amestecă bine și se oprește focul.
6.Se pune fierbinte în sticle, se capsează (eu am golit niște sticle de vin :))..) si se bagă sub o pătură, in loc ferit, neumblat.
7.Se scot după 2-3 zile și se depozitează unde dorim (garantez ca țin peste un an)

**mie mi-au ieșit aproape 3 L Sirop De Mentă
**în momentul desigilării, sticla se va ține în frigider

Dacă vă place această rețetă , vă invit s-o apreciați,distribuiți sau s-o comentați chiar aici pe blog,pentru că aici comentariile nu se pierd și pot fi utile și altor vizitatori.Dacă ați încercat rețeta puteți atașa și o fotografie cu rezultatul ,la comentariul dumneavoastră! Spor la gătit și Poftă Bună !

Jeleu De Mentă
Jeleu De Maci
(Visited 655 times, 1 visits today)
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sirop De Mentă
Publicat Pe:
Timp Gatire:
Voturi :
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
loading...
Comentează și tu!