Compot De Căpșuni

loading...

Compot De Căpșuni

Am tot cumpărat căpșuni și am făcut o mulțime de bunătăți cu ele, dar am și preparat in diverse moduri pentru mai târziu, când nu vor mai fii atât de accesibile.Unul din aceste moduri este compotul…lejer și parfumat, atât pentru a fii servit simplu, cât și la diferite deserturi.

Precizez din start că trebuiesc borcane curate și capace noi

Compot De Căpșuni – Am făcut 2 ture și m-am gândit să împărtășesc și cu voi, rezultatul :).
Prima tură de săptămâna trecută:

Compot De CăpșuniCăpșunile nu le-am cantarit..le-am spălat bine, tăiat codițele si le-am așezat in 4 borcănele mici si 1 de 800g, fără să le presez.
Am fiert 1 L apă cu 8 linguri mari de zahăr și 2 plicuri de zahăr vanilat cam 10 min (de când a început să fiarbă) și am turnat fierbinte peste căpșuni, am capsat repede ,le-am întors invers pentru 10-15 min să se videze și am băgat sub o pătură, într-un loc ferit,să se răcească în voie,apoi le-am pus în loc răcoros
A doua tură am facut-o azi, la fel, doar că am pus căpșunile în 3 borcane de 800g

Când turnați siropul fierbinte în borcane, folosiți dedesubt, o tavă de inox pentru a fii sigur că nu se sparg (eu am pus direct in chiuveta de inox)

Compot De Căpșuni

Dacă vă place această rețetă , vă invit s-o apreciați,distribuiți sau s-o comentați chiar aici pe blog,pentru că aici comentariile nu se pierd și pot fi utile și altor vizitatori.Dacă ați încercat rețeta puteți atașa și o fotografie cu rezultatul ,la comentariul dumneavoastră! Spor la gătit și Poftă Bună !

Sirop De Fructe Roșii
Jeleu De Mentă
(Visited 314 times, 1 visits today)
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Compot De Căpșuni
Publicat Pe:
Timp Total:
Voturi :
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
loading...
Comentează și tu!