Tartă Cu Urzici Și Salam

loading...
image

Tartă cu urzici si salam

Azi mi-am luat o nouă formă de tartă și am probat-o cu ce am avut la îndemână. N-am cantități exacte dar vă spun ce și cum am făcut.
La prânz, am scos o pungă de urzici(opărite) și le-am pregătit astfel : într-o tigaie adâncă,pus 2-3 linguri ulei,o ceapă tocată fin și 3 căței de usturoi,apoi urzicile,sare,mix piper și înăbușit până scade zeama,adăugat 2 linguri smântână și oprit focul după 2-3 min.Am păpat lângă niște cartofi noi ,la cuptor iar ce-a rămas (să fii fost 5-6 linguri),am folosit la tartă.

Deci, am scurs urzicile de zeama lăsată de smântână,am adăugat 1 ou, 3 linguri parmezan ras și vreo 7-8 felii salam afumat de curcan ,tăiat cubulețe (d-alea subțiri,de vezi prin ele)…dacă e nevoie, sare și piper,după gust(eu n-am mai pus ,pentru că avea destulă de la parmezan și salam)
În forma spălată și unsă,am așezat o bucată de foietaj (cumpărat am avut eu), am pus umplutura ,apoi am acoperit cu altă bucată de foietaj,crestată cu un rulou special(am crestat-o pentru a nu se umfla prea mult și pentru a păstra forma (de măr)

image

Tartă cu urzici și salam

Am uns cu gălbenuș de ou ,am băgat în cuptorul încins, cam 30 min,foc potrivit(puțin spre mic)până s-a rumenit frumos 

image

Tartă cu urzici și salam

După ce s-a răcorit puțin, se poate porționa si servi

image

Tartă cu urzici si salam

***ca afumătură,se poate folosi orice,după gust
                   Bon appétit !!!

Cozonac Leopard
Brânză Brie În Foietaj II
(Visited 155 times, 1 visits today)
loading...
Comentează și tu!