Sos De Pătrunjel fără sare

loading...

Pentru că ador culoarea verde și implicit pătrunjelul, mi-am făcut acest sos fără sare pe care îl pot servi aproape cu orice când mănânc,mai ales în cazul meu la tot felul de combinații a legumelor ( eu renunțând pentru o vreme la orice proteină animală).

Este un sos delicios și chiar nu se simte nevoia de sare

Ingrediente ( 2 borcane de 250 g )

  • 2 legături mari pătrunjel bio
  • 8 căței mari usturoi bio
  • 300 ml ulei de măsline bio
  • Sucul de la jumătate lămâie bio
Sos de pătrunjel fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

Mod de preparare

Se spală bine pătrunjelul , se zvântă și se curăță frunzele de pe codițe, iar usturoiul se curăță de foi

Se pune în cana unui blender cu putere mare uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul, blendând câteva secunde, apoi se adaugă treptat frunzele de pătrunjel și mixăm până se obține acest sos verde …

Sos de pătrunjel fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

Un sos verde smarald de-ți vine să-l mănânci din priviri…perfect pentru cei care au alimentație fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

Se pune sosul în borcane curate ,presând bine să nu rămână goluri de aer iar deasupra se pune o peliculă de ulei de măsline. Se închid ermetic și se păstrează la frigider până la 2 săptămâni ( se mai completează din când în când după folosire pelicula de ulei )

Sos de pătrunjel fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

Se poate servi cu legume ,paste integrale… sau cu oricare fel de carne/pește pentru cei care consumă

Sos de pătrunjel fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

După 10 zile în care am consumat aproape zilnic sosul ,l-am terminat și am pregătit altă tură ,dar am adăugat mai mult usturoi (cred că vreo 15 căței ) și a ieșit mai deschis la culoare dar mai cremos și mai mult 😁

Sos de pătrunjel fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

Acest sos verde, pe lângă faptul că este foarte gustos este si o bombă de imunitate .Conține vitamina C mai mult decât oricare legumă sau fruct dar și alte vitamine importante și minerale necesare organismului nostru.

„Are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital.

De asemenea, pătrunjelul limitează procesele inflamatorii, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industria şi conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).

Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.

Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.

Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt eficiente în toate afecţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii patogeni şi chiar diferite virusuri.

În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.” Sursa : dorcudor.ro

Sos de pătrunjel fără sare

Sos de pătrunjel fără sare

Bon appétit !!!!!!

Roșii Coapte fără sare
(Visited 46 times, 1 visits today)
loading...
Comentează și tu!

No Responses