Balsam De Rufe Homemade

loading...

De aproape 1 an am renunțat să mai cumpăr balsam de rufe din magazin și am început să îl pregătesc în casă. Văzusem un articol pe site-ul unui ziar și am zis să încerc, să vedem dacă îmi place 🙂

Pentru început am probat aceste cantități din rețetă, iar ulterior am dublat ,fiind foarte mulțumită de rezultat. Mirosul balsamului îl obțin din uleiul esențial pe care îl adaug ,în funcție de ce am în casă în momentul preparării ( lavandă, mentă, rozmarin,geranium,citron,orange..).

Pe lângă faptul că acest balsam este natural ,am observat că și mașina de spălat se menține într-o stare foarte bună, sarea de lămâie fiind un dușman de temut al calcarului care se depunea pe cuva ei( nici pastile anticalcar nu mai cumpăr), iar rufele sunt la fel de moi și pufoase .

Menționez că sarea de lămâie în gramaje mari ( 500-1000g) o cumpăr din magazinul bio sau online ( asemenea și uleiul esențial)

Este necesar un recipient pentru preparare ( eu am folosit un bidon de plastic de la dero) pe care să scrieți de la început ceea ce este ,pentru a nu încurca atunci când îl folosim

150 g sare de lămâie

1 L apă

5-6 picături ulei esențial la alegere

Se cântărește sarea de lămâie și se pune în bidon ( m-am ajutat de o pâlnie ) ,se toarnă apa și picăturile de ulei esențial preferat și se agită bine până se topește sarea. Mai simplu de atât, nici că se poate. De fiecare dată când spăl rufe ,agit bidonul înainte de dozare ( măsura este aceeași cu a balsamului cumpărat)

Dacă v-am inspirat, vă zic spor la treabă

Cum să cureți argintăria
Ceai De Ghimbir Proaspăt
(Visited 360 times, 1 visits today)
loading...
Comentează și tu!